Pieter Verbist
Mondeaan Jozef II straat 40, B1-1000 Brussel +32 491 64 90 89

Pieter Verbist is architect.

Na zijn studies heeft hij tijdens zijn burgerdienst deels op de Sint Lukas Werkgemeenschap (stedenbouw) en deels op het Sint Lukas Archief (restauratie + archivering Art-Nouveau woningen) gewerkt.

Aansluitend had hij 19 jaar een eigen architectenbureau. Hierbij lag zijn focus voornamelijk op particuliere werken met specialisatie renovatie en restauratie.

Daarna is hij aan de andere zijde van het bouwen gaan staan en heeft hij enkele jaren meegedraaid bij aannemingsfirma’s als projectleider en technisch directeur.

Voor de stap naar MONDEA te maken, was hij werkzaam als projectleider-architect voor het AGSO Antwerpen Patrimonium/Vastgoed.

Pieter bezit een brede expertise in bouwprojecten, bouwschade, brandschade en waardebepalingen als ook een brede interesse en kennis omtrent groenvoorzieningen en dit van ontwerp tot oplevering.

Binnen MONDEA neemt Pieter het management van bouwtechnische projecten voor zijn rekening. Hij staat in voor het opstellen en uitvoeren van projectplannen. Hierbij zet hij zijn jarenlange ervaring en theoretische kennis van bouwtechnieken in naast zijn goede communicatie skills. Hierdoor zorgt Pieter ervoor dat de projecten niet alleen technisch goed lopen maar dat er ook maximaal samengewerkt wordt en dat zo de projecten tijdig en kwaliteitsvol opgeleverd worden. Pieter treedt meestal op namens de bouwheer en laat aannemers, ontwerpers en stakeholders samen tot een succesvol project komen.

Pieter heeft binnen MONDEA binnen de publieke sector zowel aan grote (huis voor actuele kunsten z33 te Hasselt) aan middelgrote (sporthal Lint) als aan kleiner projecten (Rumst, Knesselare, Aalter) gewerkt.