Jan Boutsen

Jan Boutsen is “manager total waste management”, gastdocent reverse logistics en legt zich al jaren toe op de circulaire economie en duurzaam ondernemen. Na zijn studies startte hij onmiddellijk als zelfstandig ondernemer en gedurende een twintigtal jaren baatte hij diverse ondernemingen uit in diverse richtingen zoals een golf & countryclub, een gastronomisch restaurant, wijnhandel, wijnconcept, een brasserie, consultancy activiteiten, en andere.
Na deze ondernemersperiode start hij een tweede carrière als manager bij Carrefour specifiek voor de hypermarkets in de foodafdelingen, hier stuurde hij teams aan van 5 tot 25 medewerkers. Na enkele jaren maakt hij dan de overstap naar CRH/Intergamma met de bouw en opstart van de winkel in Sint Niklaas om daarna zich toe te leggen op enkele winkels die ondermaats presteerden en deze na analyse en dagdagelijkse leiding weer op corporate niveau te brengen.
Na deze periode stapt hij over naar de Van Gansewinkel groep (nu Renewi) waar hij zeer snel doorstoot naar kaderlid en later Leadershipmember UK voor Renewi plc. Hij begon als site manager voor de twee sites in de haven van Antwerpen, plant manager van de site Kampenhout, Area manager voor de Kempen, Detacheringsmanager en tot slot Manager Secondments Be waar hij operationeel en totaal verantwoordelijk was (TWM) voor een 50 tal grote klanten zoals Nike, BASF, Exxon, Esso, Bombardier, NAVO, KUL, NHA, Punch Power train, J&J, ZF, Sabena Technics, Baxter, ea. Als contactpersoon voor VGW en Renewi bij Voka, Etion en andere organisaties deed hij veel ervaring op in reverse logistics, circulaire economie en duurzaam ondernemen, had hij regelmatig contacten met overheden en werkte mee aan Vlajo en Stem projecten (ondernemers voor de klas). Tevens is hij ook ambassadeur van het Vlaams centrum voor kwaliteit(zorg) sinds 2018 in zelfstandig bijberoep.

Deze instanties en andere organisaties doen regelmatig beroep op zijn kennis en expertise en zit hij regelmatig in jury’s bij klas (mini ondernemingen) en andere projecten.
Jan was directeur Facility bij Motena (AGB zorgbedrijf Roeselaere) en verantwoordelijke voor het technisch uitvoerend team patrimonium van de stad Hoogstraten. Momenteel begeleidt Jan de uitvoeringsdienst van de stad Hoogstraten.

+32 477 962 976
jan.boutsen@team-mondea.be