Sofie Claes

Sofie Claes heeft zich van bij het begin van haar carrière gefocust op lokale besturen. Eerst startte ze binnen de provincie Antwerpen waar ze ruime ervaring opdeed binnen de departementen HR en Financiën. Dit combineerde ze met een master in overheidsmanagement en – beleid.

Vervolgens ging ze naar gemeente Kapellen om daar al snel aan het roer te komen als gemeentesecretaris. In die functie evolueerde het bestuur naar een efficiënte en slagkrachtige organisatie. Haar focus lag hierbij op visie – en strategievorming en BBC, HR en ontwikkeling van medewerkers en een moderne en performante dienstverlening.

Eén project vormt de rode draad doorheen de afgelopen jaren namelijk het dorpsontwikkelingsproject in het centrum van de gemeente met oa. de bouw van een nieuw administratief centrum, dienstencentrum en polyvalente zaal. Hierin kwamen haar volgende sterktes tot uiting: visievorming, veranderingsmanagement en oplossingsgericht denken.

Sofie werkt resultaatgericht met aandacht voor het menselijke aspect. Ze heeft zin voor verantwoordelijkheid en besluitvaardigheid.

+32 479 402 018
sofie.claes@mon-dea.be
Mechelen
+32 479 402 018